Saturday, 10 December 2011

Thursday, 24 November 2011

video kelip

video
aku x ingat crite ni thn berapa.lama sudah crite nie.yg aku ingat aku p tgk wayang crite nie masa aku tgh petak, boring.main redah aje msk cinema tgk movie.asal boleh terhibur.tht a love story actor oleh sami cheng.ikut tajuk movi aku pikir mula2 crite antu lawak.bila kuar panggung, rupanya nyer crite antu romance.walaupun tak jauh tersasar.kira nyer aku pandai telek movi gak kan?hehehehe video nie x ada subtitle.kalau nak paham, bleh cari kat u tube.sana ada subtitlee.enjoy the video kelip.

Tuesday, 22 November 2011

the suspects

video

the suspects

sebuah band play street rock music.tapi aku dgr ada juga bunyi bunyian lagu skin head.boleh lah buat layan kepala. lagu zaman aku abis spm.lama dah. band ni d anggotai oleh rizal@gajah skin, edy zaidi pedon, ahmad faizal@so`od & muzaffar@rudie. band ni dah lama. sebelum nie nama band nie lain. aku tak ingat dah :) gajah skin original ahli dari 1st generation kumpulan nie. last aku dgr pasal dia org thn 2000. last album dia org yg aku beli "kami yg disyaki" kalau korang rajin. p cari lagu dia org kat u tube.sure ada nyer. yg aku publish nie aku copy dari u tube lah.jom layan sejenak...

Friday, 11 November 2011

flickering screen

video
aku tgh tak de kerja baru up load video nie.latop member screen dah caca marbar aku tgk..leceh gak nak cari spare part.kalau kat KL p low yat dah dpt.kat sini...berpusing2.hehehehe.tapi akhirnya jumpa gak.sonang ati den :)

Sunday, 6 November 2011

cEritAkU: jenis2 kabel komputer

cEritAkU: LCD SCREEN 32"

jenis2 kabel komputer

Types of Monitor Cablesthumbnail
Types of Monitor Cables
Even though most computer monitors today are LCD panels, there is still a number of different ways to connect them to your computer. Monitor connections vary on both the type and size of the monitor. Some older monitors will use an analog VGA cable, while newer monitors will use a digital signal over a DVI, HDMI or Display Port cable.
  1. VGA

    • VGA Cable
      Video Graphics Array (VGA) delivers an analog video signal over a 15-pin VGA cable. VGA is common on CRT monitors and older LCD monitors. Since the signal is not digital, LCD monitors convert the analog signal to a digital signal to be displayed on the screen. Noise and artifacts may appear on LCD monitors connected with a VGA cable. If possible, a digital cable should be used to connect an LCD monitor. VGA has gone through many changes since it was originally released. The original VGA only supported up to a resolution of 640x480. Other forms of VGA included XGA, WXGA, WSXGA and WQXGA. WQXGA will still use the standard VGA cable; however, the resolution is increased to 2560x1600.

    DVI

    • DVI Cable
      Digital Video Interface (DVI) is one of the most common forms of digital connections for a monitor. DVI cables can have up to 24 pins for a digital signal and four more for an analog signal. DVI cables can come in a few different forms, including DVI Single Link and DVI Dual Link. Released in 1999, DVI Dual Link can support a resolution up to 2560x1600. Since the signal is digital, LCD monitors will not experience the digital artifacts and noise that are common with VGA cables.

    HDMI

    • HDMI Cable
      High-Definition Multimedia Interface (HDMI) is the standard for digital signals going to LCD TVs and other home theater equipment. Recently, HDMI has been becoming more popular in the computer industry. Many graphic card and monitor manufacturers are starting to include HDMI ports. HDMI cables will deliver the same resolution of the DVI cables; however, HDMI cables will also carry digital audio at the same time. HDMI cables are much smaller than DVI and only have 19 pins.

    DisplayPort and Mini DisplayPort

    • While not as popular as HDMI and DVI, DisplayPort is a digital connection that will allow the same resolution of the aforementioned cables. DisplayPort is mainly used with Apple products, including the iMac, MacBook Pro and Mac Mini. Few monitor manufacturers have created 20-pin, DisplayPort-specific monitors due to the low compatibility. Adapters are available to convert a DisplayPort signal into DVI or HDMI.

    USB

    • USB Cable
      Main display monitors are not usually connected with USB cables; however, a USB-enabled monitor can be useful as a secondary display. USB monitors are not able to display high resolutions and are limited to 1024x768 due to the bandwidth of the USB 2.0 cable. USB monitors do not require an available port on your computer's video card; they can be used on any computer with a USB connection.

      p/s : note nie aku copy n paste.secara ringkas utk pengetahuan am bleh d gune pakai.kalau utk sesuatu yg lebih serius.SILA GUNAKAN SUMBER YG ASLI.BUKAN YG INI.TQ

Tuesday, 19 July 2011

cEritAkU: LCD SCREEN 32"

cEritAkU: LCD SCREEN 32": "ada sapa2 berminat nak beli 2ND LCD 32' FULL HD, BRAND LG.aku baru pakai hampir setahun.nak up grade yg baru.so nak tolak yg sedia ada nie...."

LCD SCREEN 32"


ada sapa2 berminat nak beli 2ND LCD 32" FULL HD, BRAND LG.aku baru pakai hampir setahun.nak up grade yg baru.so nak tolak yg sedia ada nie.berminat bleh direct call aku 0197705630.

Wednesday, 18 May 2011

tgk gambar


aku terasa teruja bila tgk pic nie(simbolik dari pic nie).rasanya semua org mcm tue kot.feel free.fell freedom.kite semua nak rasa macam tue.tak nak terikat dgn apa.terutamannya finance.tapi bila harga brg runcit meningkat...semua org akan terasa gak..hehehe.rasanya anak2 buah aku aje yg tak terasa.dia org still feeeeeeeel hepi bila p kedai runcit kat depan rumah.beli ais cream, junk food, mainan tora-tora.hehe.kite yg nak p keje pun dah terpikir sesak dgn duit minyak.tak kira naik motor atau kete.minyak nak naik lah katakan.blum p nak lunch lagi tue.tapi pic nie betul2 buat aku teruja aje.huh.lepas nie cari pic lain plak!

Saturday, 26 March 2011

angry bird for pc (wondow only)


1st time aku dgr pasal game nie.aku tak amik heran pun.tapi bila dah d cuba..hehehehe..seronok.game nie popular lat hp adriod.tapi kat sini aku kasi korang free download for pc version.try it out.syok utk lepas geram :) just clik link kat bwh nie

hepi hari tue !!!

hari ini dah masuk 27mac.besday aku semlm.ramai member yg wish.thanks to u all yg ingat my birth :) dan minta maaf lah kepada keng-kawan yg try wish kat facebook tapi tak dapat kerana ada skit masalah
technical yg aku tak tahu kenapa.tapi takpe.next year masih bleh wish lagi :p
bila sebut pasal birtday.aku teringat yg dua org insan.1st aishah(schoolmate),2nd roseshafina(lupa dah nama nyer.ala2 ada bunyi cukup).dua org ini sama tarikh dgn aku.aishah,entah aku tak jumpa lagi kat dlm facebook.rose, dah lama lost contac sejak aku darjah 6 lagi.agak2 nyer ada berapa org lagi yg sama tarikh dgn aku kan?so to all warga 26march..HEPI BESDAY TO U ALL :) :) :)

Wednesday, 9 March 2011

lagu jepun


lagi nie lagu lama.saje edit.nak buang masa sambil menuggu org jauh nak sampai.
hehehehe.dengar2 lah
lagu lama nie.lagu jepun era 50an

2nd april 2011

masih tinggal berapa hari lagi..tak sempat nak count down.tapi semua famili dah d beritahu tentang tarikh..huhuhu...akhir nya aku melangkah setapak kehadapan.lama rasanya aku asyik berdiri secara statik sambil menoleh2 ke arah sudut 360.hmm...dari satu kisah ke satu kisah aku jumpa.akhir nya aku abis membaca kisah2 tue(berputar belit lah pulak aku type)hahahaha...sapa yg baca n pening kepala..nasihat saya.abaikan.

Tuesday, 8 February 2011

battle tank


aku baru lepas main game nie..hahaha...lama dah tak main.last aku main dulu pun masa darjah 6.time tue aku ada game micro genius (cartridges) warna putih

nie lah pic dia.zaman aku kecik2 dulu nie lah yg best.nie lah power..hahaha..lama dah.aku pun tak ingat p mane dah game nie.

Saturday, 22 January 2011

mengikut rentak, jadilah seni nyer

hai berkias2 plak aku nyer title :) tapi mlm ini (1am-ops,dah pagi pun) aku tetap nak berkias2 gak :) lama tak up date blog nie.bukan selalu tulis pun :) tapi aku tetap nak menulis utk mlm nie.biar menjadi tanda ingatan kalau aku terlupa :) hepi2 yg teramat .buat kali kedua.1st time dulu masa aku dapat sijil wireman :) mlm nie plak hepi2 sakan utk kali kedua plak :) la~la~la~la~la~la~la~la~ .......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...